طبق توصيه سازمان بهداشت جهاني، روغن و چربي باید 15% تا 30% از نياز انرژي روزانه هر فرد را تامين كند و برای تامین آن باید از روغنهای خوراکی و سایر منابع حاوی چربی استفاده کرد.
- حداکثر مقدار مصرفی مجاز از روغنهای گیاهی 5 تا 7 واحد (با توجه به میزان فعالیت بدنی، وزن و قد ) است.
- هر قاشق مرباخوری روغن گیاهی مایع 1 واحد محسوب میشود. همچنین هر 2 عدد گرد و یا 6 عدد بادام و پسته یا 8 عدد زیتون نیز معادل 1 واحد است.
- روزانه از گوشت سفید نظیر مرغ و غذاهای دریای (90 تا 120 گرم ) استفاده کنید.
- روزانه شیر و لبنیات کم چربی (2 تا 3 لیوان ) میل کنید.
- روزانه از پنیر های کم چرب (30 تا 60 گرم ) استفاده کنید.
در صورتی که در طی روز از غذای سرخ شده استفاده نکرده باشید، 3 قاشق مرباخوری روغن زیتون یا کلزا به غذاهای روزانه خود اضافه کنید و همچنین 2 عدد گردو همراه صبحانه و 8 عدد زیتون همراه غذای خود مصرف کنید.
دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت
نظر شما